Як налаштувати пошту для ПРРО Кашалот?

Для надсилання чеків через ПРРО Кашалот ми рекомендуємо використовувати окрему пошту. Далі ми розглянемо як це зробити на прикладі використання пошти на порталі ukr.net.


Крок 1. Заведемо нову пошту виключно під це завдання та налаштуємо програму CASHALOT. Заходимо на сайт www.ukr.net. Зліва вибираємо «Створити скриньку».

Крок 2. Заповнюємо дані нашої пошти (Резервний e-mail, необов'язкове поле, його можна пропустити). Вводимо номер телефону, що діє, на нього прийде SMS-підтвердження. Після чого натискаємо «ОТРИМАТИ КОД».

Крок 3. Вам на телефон прийде SMS із кодом, який необхідно ввести для реєстрації пошти. Після цього натискаємо кнопку «Зареєструвати».

Крок 4. Ми потрапляємо до нашої новоствореної пошти. У верхньому правому куті натискаємо на кнопку Меню (зображена як три смужки). Далі вибираємо "Керування IMAP-доступом".

Крок 5. Включаємо "Доступ для зовнішніх програм".

Крок 6. Вводимо пароль від електронної пошти. Потім назва зовнішньої програми - Кашалот. І натискаємо "Створити пароль".

Крок 7. Копіюємо пароль натисканням кнопки "Копіювати" у вигляді двох файлів або комбінацією клавіш Ctrl + C. Не закривайте це вікно, воно вам знадобиться надалі.

Крок 8. Тепер заходимо до робочого місця касира CASHALOT. Якщо заходимо перший раз, то вказуємо шлях до ключів (КЕП) і вибираємо сертифікат. Вводимо пароль від ключів. І натискаємо кнопку «Увійти».

Крок 9. У лівому верхньому куті натискаємо кнопку “Меню” (три смужки) і вибираємо «Налаштування» - «Загальні налаштування».

Крок 10. Вибираємо необхідну Господарську одиницю (ГО) та праворуч натискаємо «Налаштування».

Крок 11. Заповнюємо назви нашої скриньки та дублюємо її в «Ім'я для входу». В "Пароль" вставляємо скопійований з ukr.net пароль для зовнішніх програм, який ми отримали у Крок 7. (16 символів, не від самої пошти).

Крок 12. Натискаємо «Перевірити з'єднання». З'явиться повідомлення про успішну перевірку з'єднання. При успішному з'єднанню натискаємо кнопку "Зберегти".


Якщо з'єднання не проходить, потрібно перевірити правильність виконання всіх вищезгаданих дій. Бувають випадки коли зайнятий 465 порт тоді можна спробувати поміняти вихідний порт на альтернативний 2525. Можливо, у Вас виникли питання після прочитання статті, можете зв'язатися з нами, контакти за посиланням.





Надрукувати