Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ

В програмі М.E.Doc реалізовані нові бланки Об’єднананої звітності (ЄСВ+1ДФ), знаходяться у розділі “Звітність” - “Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ”.

Новий звіт складається з шости додатків.

Перша подача виконується за 1 квартал 2021 року. Звіт подається щокварталу протягом 40 календарних днів після закінчення останнього дня звітного кварталу. Наприклад за 1 квартал 2021 звіт необхідно подати до 11.05.21. За рік звіт подавати не потрібно. Всі додатки (крім # 5) розбиті на окремі документи, помісячно. Заходячи в кожен слід переконатися у вірності зазначеного місяця в 1му рядку форми.

Після вибору періоду подачі звіту, його відразу можна створити. При створенні звіту вам необхідно заповнити "Номер розрахунку" і "Тип розрахунку". Важливо заповнити це при створенні звіту тому що всередині бланка змінити це не можливо. Якщо допущена помилка в полі "Номер розрахунку", весь звіт потрібно скопіювати в поточний період і під час копіювання буде можливість заново встановити правильний номер.

Додаток 1 заповнюється за кожен звітний місяць від 1 до 3 відповідно. Візуально таблиця нагадує таблицю 6 з старого звіту з ЄСВ. Основна відмінність в тому, що надано графу 25 "Ознака" (0 або 1). Отже виправлення помилок ЄСВ, ПДФО та військового збору будуть виконуватися, як у формі 1ДФ.

Для зручності заповнення місяців в додатках 1,4,5,6 можна скористатися функцією "Заповнити на підставі довідника співробітніків". Вона знаходиться в меню "Правка" слід її включити для автоматичного заповнення. Або можна скопіювати один з додатків всередині квартального звіту, натиснувши правою кнопкою на місячну таблицю і вибрати "Скопіюваті додаток".

Реалізована можливість імпорту об'єднаної звітності в форматі XML і DBF. Для цього заходимо в меню "Файл" - "Імпорт" - "Імпорт звітів" / "Імпорт з DBF". Для імпорту з формату DBF необхідно буде вручну вибирати файл для кожного місяця в додатках. Вікно для імпорту зображено нижче.

Якщо у вашій обліковій системі ще не завантажена нова форма звітності і у вас є тільки старий звіт по ЄСВ, завантажуємо його як і раніше в програму. Імпорт вручну або через Медову стиковку. Заходимо в розділ "Звітність" - "Додаток 4", вибираємо потрібний період (перший місяць кварталу). Далі натискаємо "Редагувати" - "Заповнити пакет звітів J / F05000106, виконуємо це для кожного місяця в кварталі.

При виборі другого і третього місяця в кварталі необхідно формувати в "Існуючій" пакет.


Надрукувати