Нові форми податкової накладної та декларації

Нагадуємо, що з першого квітня 2023 року стартує дія наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України", який був опублікований в Офіційному віснику України від 2 лютого 2023 року під номером 11 (далі - наказ № 463). Ним було затверджено нову редакцію форми податкової накладної та форм декларацій з ПДВ.

Згідно з наказом № 463 у новій редакції, зокрема затверджено:

  • форму податкової накладної, яку слід використовувати з першого квітня 2023 року - для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які платники зобов'язані реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних за новою формою (в тому числі й ті, що були складені до 1 квітня 2023 року, але не зареєстровані в ЄРПН);
  • форми податкової декларації з ПДВ, що уточнює розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ, які слід застосовувати з першого травня 2023 року - для податкової декларації з ПДВ, яка подається за новою формою, починаючи зі звітного (податкового) періоду за квітень 2023 року. Починаючи з 1 травня 2023 року, нова форма буде використовуватись для подання уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з коригуванням виявлених помилок. 

Крім того, повідомляємо, що найближчим часом програма M.E.Doc отримає доступ до нових форм податкової накладної (ідентифікатор форми - J/F1201014), декларації з ПДВ (ідентифікатор форми - J/F0200124) та іншої звітності, потрібно стежити за оновленнями програми.


Печать